Autor

autor: Pati94
Offline

Inne przepisy autora:

Pudding z kaszy manny
Pudding z kaszy manny
Desery
Biała kiełbasa w winie
Biała kiełbasa w winie
Przekąski
Tortilla po chłopsku
Tortilla po chłopsku
Dania

Przepis

Paszteciki nadziewane serem

dodane: 23.12.2011
  • do 30 min.
  • wyświetleń: 433
ocena:

średnia ocen: 4.7

Składniki:

  • Ser topiony w plastrach
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 15dag mielonego mięsa wołowego
  • 1 cebula
  • mały strąk papryczki chili
  • 10dag pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • oregano
  • 1 jako
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ciasto rozmrozić, cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę a pieczarki na plasterki. Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojone warzywa i poddusić, farsz przyprawić sola, pieprzem , oregano i przestudzić. Plasterki sera pokroić w kostkę, dodać do farszu i wymieszać. Ciasto podzielić na 6 równej wielkości prostokątów. Na każdym kłaść farsz, brzegi posmarować białkiem i dokładnie zlepić. Paszteciki ułożyć na blasze i posmarować żółtkiem. Piec ok. 20 min w temp 220st

Galeria:

Dodaj komentarz

Podobne przepisy

Paszteciki krucho-d...
Paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą
Przekąski

6

Najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem. Jak ich nie zjemy, śmiało mo...

Paszteciki
Paszteciki
Przekąski

6

Szybkie paszteciki na każdą imprezę.

Paszteciki z kapust...
Paszteciki z kapustą i kaszą
Dania

6

Najlepiej smakują jeszcze ciepłe podane z gorącym czerwonym barszczykiem...

X
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje w regulaminie naszej firmy dotyczącej cookies.